Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Op avontuur tijdens de Buitenspeeldag aan De Lilse Bergen

Op woensdag 17 april nodigt de gemeente Lille alle Lilse kinderen en jongeren gratis uit op de jaarlijkse Buitenspeeldag aan De Lilse Bergen.

“Buitenspelen is geweldig voor de gezondheid, maar stimuleert ook sociale interactie en creatieve ontwikkeling bij kinderen. Met de Buitenspeeldag willen we niet alleen een leuke dag bieden, maar ook het belang benadrukken van toegankelijke en uitdagende speelomgevingen.

Met ons Speelweefselplan hebben we de laatste jaren sterk ingezet op de verbetering van speelzones in onze gemeente. Zo zijn er de afgelopen jaren twee grote speelzones bijgekomen, aan Hof d’Intere en in Park Goetschalckx, en ook enkele speelzones op buurtniveau, zoals in den Bosberg en de Rozenlaan.

Verschillende bestaande speelzones werden vernieuwd, zoals die aan de Meidoornlaan, Laakakker en Haestakkers. Vorig jaar hebben we ook de skatezone aan de Molenvelden in Gierle vernieuwd en deze zomer komt er een nieuwe speelzone bij. Daarnaast is het aftellen naar het einde van deze maand. Dan openen we officieel onze vernieuwde sportsite Balsakker. Naast het zwembad en de atletiekpiste vind je er een gloednieuwe speelzone, een prachtig skatepark en een bikeparcours. Hier kijken we enorm naar uit!”

Kinderen kunnen zich tijdens de Buitenspeeldag volledig uitleven op het laagteparcours, de klimmuur, springkastelen, de speeltuin, go-carts, waterfietsen en nog veel meer!

 De Buitenspeeldag vindt plaats in De Lilse Bergen (Strandweg 6) tussen 13.30 uur en 16.30u  www.lille.be/buitenspeeldag.

Deel dit artikel